10.11.10

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΚΗ

Φίλε Μήτσο

Διαβάζω εδώ και δύο μήνες περίπου τις αναρτήσεις σου και πραγματικά αδιαφορώ. Αδιαφορώ για όσα λες, γιατί όλοι στην τοπική μας κοινωνία γνωρίζουν, ότι το μεγαλύτερο εύσημο είναι ένα: Να σε βρίζει ο Μπακής.
Τυχαίνει να σε ξέρω από παλιά και τυχαίνει επίσης να σε ξέρω και καλά. Τις περισσότερες φορές, αν και καταδικάζω τις αγριεμένες σου εφευρέσεις, σε κατανοώ. Κατανοώ ότι έχεις ένα μαγαζάκι, το οποίο θέλεις να δουλεύει για να μπορείς να είσαι καλός οικογενειάρχης, να κυκλοφοράς με τζιπ, να συχνάζεις στα sic καφέ και να πουλάς μούρη, όπως άλλωστε η αστική σου καταγωγή το επιβάλλει.
Στόχος όμως αυτού του μαγαζιού όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν η αγορά και οι ανάγκες της σε έντυπο υλικό. Ήταν η εξουσία
με την οποία διαπλέκεσαι και κάνεις τη δουλειά σου. Και αυτή τη δουλειά την κάνεις «αυτόβουλα» και «οικιοθελώς». Έχεις κάνει επάγγελμα το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου της κοινωνίας, κατά περίσταση. Μόνο έτσι μπορείς να υπάρχεις πρώτα ως τυπογράφος και μετά ως εκδότης.
Αφού σε παίρνει καλά κάνεις. Όμως αυτό το «κάνεις καλά», είναι πολύ για την πάρτη σου, ρε αδερφέ. Τόσο πολύ, που ακόμα και αυτοί που υπερασπίζεσαι να μην ανέχονται τις περισσότερες φορές αυτό το προκλητικό, φλύαρο και πολλές φορές αλήτικο αλύχτισμά σου. Γιατί τελικά μόνο μια δουλειά ξέρεις να κάνεις καλά. Να αλυχτάς. Μόνο που με το αλύχτισμά σου δεν φοβίζεις κανέναν πια. Και δεν φοβίζεις κανέναν γιατί όλοι ξέρουν.
Σε προκαλώ λοιπόν.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι τα παίρνεις από παντού. Εγώ αυτό δεν το πιστεύω. Εγώ λέω ότι το μεγαλύτερο μέρος, - για να μην πω το σύνολο - του κύκλου εργασιών σου είτε ως εκδότης, είτε ως τυπογράφος αφορά αποκλειστικά και μόνο τις κάθε είδους σχέσεις σου με τους φορείς της τοπικής εξουσίας. Αν λοιπόν είσαι άντρας βγες και πες μας ποιοι είναι εκείνοι, που σε «ταΐζουν». Πίστεψε με δεν θα εκπλαγεί κανένας μας. Άλλωστε όλη η τοπική κοινωνία γνωρίζει τους αποδέκτες των τιμολογίων σου.
Επειδή όμως είσαι και έξυπνος μην θεωρήσεις ότι το πρόβλημα είναι τα τιμολόγια. Όχι δεν είναι αυτά. Το πρόβλημα σου είναι ότι το 85% αυτών των τιμολογίων εξοφλούνται με αποδείξεις δημόσιων υπηρεσιών και φορέων κυρίως της πόλης του Αγρινίου ή για λογαριασμό τους.
Δεν σε κατηγορώ. Λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να σιωπήσεις. Κάποτε κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι με κουτσαβακισμούς και καουμποϊλίκια τραχανάς δε γίνεται.
Η πλειοψηφία αυτής της πόλης αυτές τις πρακτικές την Κυριακή που έρχεται θα τις ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγα (του) γράφεις. Του χρειάζονται περισσότερα. Ένας θρασύδειλος είναι που γαυγίζει για να μη φοβάται.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Ο ΜΠΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΚΟΥ - ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;;; ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ "ΨΎΛΛΟΙ" ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΎΝ. ΚΑΙ ΨΥΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΚΗΣ ΜΟΝΟ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑΥΤΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Ο,ΤΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΟ.