13.11.10

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Σε απάντηση όσων αναφέρει, δυο μέρες πριν τις εκλογές, η παράταξη του κ. Σταμάτη για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου, ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός είπε:
"Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου άρχισε να εφαρμόζεται τον Νοέμβριο του 2008 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει με όλους τους δήμους της χώρας. Το Αγρίνιο υπήρξε από τις πρώτες πόλεις που εφάρμοσαν παρόμοιο πρόγραμμα και ο λαός της πόλης αγκάλιασε με θέρμη το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα". Χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει στη συνέχεια και που καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Οι εικόνες μιλάνε βέβαια από μόνες τους.
"Στην πόλη υπάρχουν 850 κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται 11 έως 12 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.
Τα υλικά που συγκεντρώνονται, ο Δήμος Αγρινίου είναι υποχρεωμένος να τα μεταφέρει και να τα τοποθετεί σε ειδικά κοντέϊνερ και η εταιρία με την οποία συνεργάζεται να τα μεταφέρει στα Γιάννενα για τις περαιτέρω διαδικασίες".
Κάθε πότε τα υλικά μεταφέρονται στα Γιάννενα; Όταν έχουν γίνει ήδη μια μάζα που δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσε
ι από τι αποτελείται; Τότε πηγαίνουν στο σταθμό διαλογής των Ιωαννίνων; Γιατί μη μας πει ο κ. Μοσχολιός πως τα ειδικά απορριμματοφόρε πηγαίνουν κάθε μέρα στα Γιάννινα…! Μάλλον με τα όσα αναφέρει αφήνει να εννοηθεί πως και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία ουσιαστικά πρέπει να λογοδοτήσει γιατί μοιράζει «μπλε» κάδους σε Δήμους που δεν έχουν σε συγκεκριμένη απόσταση, για να μπορεί να είναι εφικτή η μεταφορά, Σταθμούς Διαλογής!! Έτσι εξαπατάται ο δημότης που έχει όλη την καλή διάθεση να ανακυκλώσει, πλουτίζουν κάποιες εταιρίες εις βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά το πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι με τους «μπλε» κάδους (αλήθεια ποιος τους εμπνεύστηκε και τους πέρασε βέβαια στο ελληνικό Κράτος….) οι δημότες δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ - όπου πρέπει να ξεχωρίζονται τα διάφορα υλικά στο σπίτι ή στην επιχείρηση και να παραδίδονται χωριστά προς ανακύκλωση - γεγονός που έχουν υιοθετήσει όλα τα πολιτισμένα Κράτη. Μαθαίνει ΛΑΘΟΣ να πετά πάντα όλα τα υλικά μαζί για να ασχοληθούν άλλοι….. για να τα ξεχωρίσουν. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια, όταν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η ανακύκλωση στην πηγή, οι πολίτες να πρέπει να εκπαιδευτούν ξανά, χαμένος χρόνος και ουσία…..γιατί και για ποια συμφέροντα!!!!!

"Σημειώνεται ότι στα υλικά που συγκεντρώνονται υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 20% που αποτελείται από σκουπίδια και τα οποία υπόκεινται σε διαλογή για να μεταφερθούν στον τοπικό ΧΥΤΑ κάτι που αποτελεί υποχρέωση της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Αγρινίου". Μήπως αυτό το 20% είναι το 99,9%;;;
"Ο Δήμος Αγρινίου για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα δημιουργούνται από δυσλειτουργίες σχετικές με τα σκουπίδια και τον ΧΥΤΑ της περιοχής, διαθέτει ειδικό εργάτη με σκαπτικό μηχάνημα που καθαρίζει την περιοχή όταν μετά τη διαλογή απομένουν σκουπίδια. Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Στράτου, έργο με ώριμες μελέτες".
Ουσιαστικά η συγκεκριμένη εταιρία ζητούσε μόνο ένα οικόπεδο με πρόσβαση (δρόμο) και τα υπόλοιπα, για να δημιουργηθεί ο σταθμός διαλογής, θα τα υλοποιούσε η ίδια με δικά της έξοδα; Γιατί αυτό δεν το έκανε ο Δήμος Αγρινίου τόσον καιρό, που μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα λύσει οριστικά το θέμα της επεξεργασίας των απορριμμάτων συνολικά. Και αυτών δηλ. που προέρχονται από την ανακύκλωση.

"Για πολλοστή φορά κάποιοι, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, επιλέγουν να απαντήσουν μικροπολιτικά πάνω σε θέματα", που η μόνη ενασχόληση τους με αυτά αφορούσε μόνο τις συμβάσεις που υπογράψανε και που, αν και διοικούσαν την πόλη μας για χρόνια πολλά, ποτέ δεν τους απασχόλησαν.
Το «τα ξέρω όλα» κ. Μοσχολιέ σημαίνει: Τα λέω όλα. Κι εσείς αυτά τα όλα, ποτέ δεν τα είπατε. Αυτά που είπατε μόνο σε αυτή την πόλη ήταν, όπως σας έχουμε ξαναπεί «Τα καλά και συμφέροντα». Για να μην πούμε μόνο «τα συμφέροντα».
Αλήθεια για όλα αυτά τι λέει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: