9.11.10

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την πολιτική, αλλά εγώ δεν την αντιλαμβάνομαι ως τάβλι. Γιατί η πολιτική δεν είναι παιχνίδι με πούλια, ζάρια και παίχτες είναι ένας διαρκής και συνεχής αγώνας για να αλλάξεις τα πράγματα που σε αφορούν, που στέκονται εμπόδιο μπροστά σου. όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τα ευτελίσουν και να τα μετατρέψουν σε τάβλι ή επικοινωνία ή ποιος ξέρει τι άλλο.
Οι μόνες μάχες που χάνονται, είναι εκείνες που δεν δίνονται λέει μια κοινότυπη φράση, που συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις. Όμως πέρα και πάνω από τις περιστάσεις, που οδηγούν σε αυτή τη διαπίστωση η αλήθεια είναι μία. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα που δεν ανατρέπεται. Ειδικότερα στην πολιτική, όπου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα δεδομένα αλλάζουν και η μάχη αρχίζει πάλι από την αρχή.
Από την αρχή λοιπόν.
Γιατί σ’ αυτή την πόλη
δεν είμαστε τουρίστες.
Γιατί σ’ αυτή την πόλη αρκετές φορές ήρθαν και μας χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και ύστερα εξαφανίστηκαν.
Γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ να κατανοήσουμε, πως κάποιοι επιθυμούν να υπηρετούν τις φιλοδοξίες τους και ταυτόχρονα θέλουν καθορίζουν και να ελέγχουν την προοπτική και το μέλλον μας, για το οποίο δεν έκαναν ούτε τα απαραίτητα.
Γιατί οι «σιγανοπαπαδιές» και τα «παράταιρα» δεν μπορούν να ελέγχουν και να καθορίζουν τις ζωές μας. Ζωές που δεν χαρίστηκαν σε κανέναν, ούτε καν στα αδιέξοδα τους ακόμα – ακόμα.
Για όλα αυτά και για άλλα τόσα και για πολλά περισσότερα την Κυριακή που έρχεται πρέπει να είμαστε όλοι μπροστά στις κάλπες.
Γιατί ανατροπές από τον καναπέ δεν γίνονται.
Ας αποφασίσουμε την ζωή μας να την ορίσουμε εμείς και να μην μας την ανακοινώσουν αύριο μέσα από τα τοπικά δελτία ειδήσεων.
Τίποτα δεν μπορείς να το αλλάξεις, αν δεν τολμήσεις να το αλλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: