28.1.11

ΗΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ

Αύριο Σάββατο 29/01/2011 επισκέπτεται την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε προς τούτο η Περιφέρεια «η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια περίοδο που είναι αναγκαία η αναθέρμανση της ανάπτυξης και η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, με επιτακτική και την χάραξη μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που θα βασίζεται στα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στους πόρους αλλά και στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας».
Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεστε, θα διαβάζονταν και θα ακούγονταν ευχάριστα αν κανένας μας δεν ήξερε να διαβάζει και να ακούει,
 αλλά προπαντός αν δεν ζούσε και δεν βίωνε την πιο συνειδητή και δομημένη ύφεση κάθε ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα.
Όλες οι ελπίδες βέβαια πέφτουν στο ΕΣΠΑ και στα προγράμματά του, «που πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες του σήμερα», στον αναπτυξιακό νόμο και στις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν για να ξεπεραστεί η κρίση. Πάει να πει δηλαδή «πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο για να παράγεις μαλλί κροκάτο».
Στη συνάντηση αυτή ο υπουργός θα συναντηθεί με τους βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα, τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφέρειας, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα, τους Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Βασίλη Αντωνόπουλο, Χαράλαμπο Καφύρα, Γιώργο Αγγελόπουλο, Νίκο Υφαντή και Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους επικεφαλείς των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργο Παπαναστασίου, Νίκο Καραθανασόπουλο, Κώστα Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Σταυρόπουλο, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Γεωργία Ντάτσικα και Δημήτρη Δεσύλλα.
Δύο ώρες μετά, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, ο κ. Χρυσοχοϊδης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων απ’ όλη την Περιφέρεια.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά ετοιμαστείτε να γευθείτε και «Σύμφωνο Περιφερειακής Στρατηγικής που πρόκειται να υπογραφεί από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την από κοινού υλοποίηση συμφωνημένων πολιτικών και δράσεων για την αναζωογόνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και του δυναμικού της Περιφέρειας, ως όροι εξόδου από την κρίση».
«Ήμουνα νιος και γέρασα», που έλεγε και ο πατέρας μου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: