3.12.10

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Εμπορικό κόσμο της περιοχής ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και η Ομοσπονδία ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ εξέδωσε τις παρακάτω ανακοινώσεις.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ (ο Ε.Σ.Α.)
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε σχετικά με το φλέγον ζήτημα των μισθωμάτων των καταστημάτων μας, πολλά από τα οποία μισθώματα έχουν καταστεί πλέον υπέρμετρα επαχθή και δυσανάλογα των αξιών των μισθωμένων από εμάς ακινήτων, ότι παρά την άρνηση της πολιτείας να ρυθμίσει το θέμα και την αδιαφορία της πλειοψηφίας των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας να το διεκδικήσουν συνδικαλιστικά, υπάρχει δυνατότητα με το ισχύον νομικό πλαίσιο να επιδιωχθεί
η αναπροσαρμογή (μείωση), τουλάχιστον των μισθωμάτων εκείνων που αποδεδειγμένα πλέον δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμφωνήθηκαν.
Στο πλαίσιο αυτό και μέχρι να υπάρξει - αν ποτέ υπάρξει – σαφή νομοθετική πρόβλεψη που θα διόρθωνε αυτόματα τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που έχουν προκύψει μετά την πτώση του τζίρου στα καταστήματά μας και των μισθωτικών αξιών των ακινήτων που νοικιάζουμε, ενθαρρύνουμε κάθε συνάδελφο ενοικιαστή που συντρίβεται στις συμπληγάδες δυσβάσταχτων και άδικων πλέον υποχρεώσεων, να προσφύγει - εφ’ όσων έχει βάσιμους λόγους προς τούτο - στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια ζητώντας την αναπροσαρμογή του ενοικίου που καταβάλει, σε εύλογα και δίκαια επίπεδα που να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις σημερινές αρνητικές συνθήκες της αγοράς,
Όλο και πιο συχνά εκδίδονται ανά περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δέχονται τα παραπάνω.
Η πολιτεία κωφεύει και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές παίζουν το κρυφτούλι με τον εμπορικό κόσμο της χώρας που κάθε μέρα στενάζει όλο και περισσότερο από το άδικο φορτίο που έχει επωμιστεί.
Είναι παράλογο, άδικο και εξοντωτικό να βλέπουμε κάθε μέρα τη δουλειά μας να μειώνεται, μισθούς και εισοδήματα να κατακρημνίζονται, παροχές και δικαιώματα να περικόπτονται και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις να αυξάνονται!
Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κεντρική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των ενοικίων, αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.
Είμαστε πλέον στη διάθεση κάθε μεμονωμένου συναδέλφου που πλήττεται και αναζητά λύση, να αγωνιστούμε μαζί και αλληλέγγυα, παρέχοντας νομική ενημέρωση και κάθε δυνατή βοήθεια στην προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2010 (η Ομοσπονδία)
Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Νομάρχης σήμερα


Αθηνών και από το 2011 Περιφερειάρχης Αττικής και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, ανέλαβαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των μαγαλοκαταστημάτων για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Η απόφασή τους για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12-12-2010, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ευκαιριακή.
Έχουν χρόνια που το παλεύουν και το μεθοδεύουν, θυμίζουμε π.χ. επί κυβέρνησης Ν.Δ. το 2008 την κοινή προσπάθεια του Υπουργού κ. Φώλια, του κ. Μίχαλου, του ΣΕΛΠΕ, του ΣΕΣΜΕ, του Ε.Σ. Αθήνας, που παρέα με κάποιους κλακαδόρους τους Εμπορικούς Συλλόγους όπως Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Ιωαννίνων κ.λ.π. επιδίωκαν τα ίδια.
Σήμερα επανέρχονται πιο προκλητικά, εκμεταλλευόμενοι την συνδικαλιστική αδράνεια που επιδεικνύει η ΕΣΕΕ και η πλειοψηφία των συμβιβασμένων «συνδικαλιστών» στις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων και στους Εμπορικούς Συλλόγους.
Η απόφασή τους για άνοιγμα την Κυριακή 12-12-2010 είναι καθ’ υπόδειξη του κυβερνητικού σχήματος και είναι ενταγμένη στο συνολικό πακέτο μέτρων που θεσμοθετούνται και υλοποιούνται, με στόχο να κλείσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι μικρές επιχειρήσεις.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας πρέπει να προστεθεί δίπλα στις συνάφειες, τις περαιώσεις, την απελευθέρωση των προσφορών, την διάλυση των εκπτώσεων, τη νομιμοποίηση των προωθητικών ενεργειών, στον γιγαντισμό του παρεμπορίου, στην εξάπλωση των Κινέζων, στην απελευθέρωση του καθημερινού ωραρίου, στην ενίσχυση των καρτέλ, στην επέκταση των υπεραγορών και άλλα πολλά.
Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την συνολική επέλαση απέναντι σε κοινωνικά δικαιώματα, συνθήκες εργασίας, ανθρώπινες κατακτήσεις, εθνικές υποδομές και κρατική περιουσία, ένα καταδεικνύουν : θέλουν να μας αφανίσουν εδώ και τώρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιό μας πιστεύει ότι το τσουνάμι του αφανισμού μας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με έναν τρόπο: με την ύπαρξη μαζικών και αγωνιστικών Συλλόγων.
Η ύπαρξη όμως τέτοιων Συλλόγων προϋποθέτει και απαιτεί ενεργή παρουσία και συμμετοχή όλων στη ζωή και τη δράση του Συλλόγου.
Προϋποθέτει και απαιτεί ανατροπή συσχετισμών στις Ομοσπονδίες και την ΕΣΕΕ και αυτό προϋποθέτει και απαιτεί ανατροπή εκείνων των Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους που θεωρούν ότι προορισμός τους είναι: οι εκδηλώσεις, το κόψιμο της πίτας, το εμπόριο προγραμμάτων και οι δημόσιες σχέσεις.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙΔεν υπάρχουν σχόλια: