9.11.10

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ

«Τίνος είναι ρε γυναίκα τα παιδιά», έλεγε ένα παλιό τραγούδι της ελληνικής αντίστασης κατά της διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Και βέβαια κανείς δεν ξέρει τίνος είναι τα παιδιά, όταν δεν είναι γνωστός ο πατέρας.
Κάποια λοιπόν απ’ αυτά τα παιδιά έδωσαν εχθές τα δικό τους «Παρόν» στο «Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας». Δεν αναφέρομαι στον διαχειρίστη του παραπάνω blog, γιατί να διαβάζουμε ξέρουμε. Και αυτό που διαβάζουμε αποδεικνύει ότι άλλη – γιατί να το κρύψουμε άλλωστε – «το πάνε το γράμμα στο ΠΑΡΟΝ». Γράφει λοιπόν ο/η/οι συντάξας: «τονίζαμε ο απόλυτος νικητής των εκλογών στο Αγρίνιο ήταν ο Παύλος Μοσχολιός».
Τώρα, το ποιος χαίρεται γι’ αυτό, είναι αλλουνού και άλλου νου ΠΑΣΟΚ ευαγγέλιο.
Σίγουρα χαίρεται – προς το «ΠΑΡΟΝ» - ο Παύλος.
Η Σοφία άραγε να χαίρεται;
Ο Πάνος άραγε να χαίρεται;
Το μεγάλο αυτοδιοικητικό στέλεχος του νομού πάντως έχει σκάσει στα γέλια.
Και τα γέλια αυτά έχουν ανεβάσει τα χαμόγελα του κ. Νικάκη παντού.
Κάποιοι μου λένε, ότι όπου να ‘ναι έρχεται και ο κλαυσίγελος, γι' αυτόν που χαίρεται. Μόνο που αυτό το ρημα που εκφράζει τη χαρά στην πολιτική γράφεται πάντα με δύο τρόπους. Και "χαίρεται" και "χαίρετε". Και δυστυχώς για κάποιους αυτή η δεύτερη γραφή ορίζει επακριβώς το "άντε γεια"
Ένα είναι το σίγουρο ότι οι σημερινοί βουλευτές και ειδικότερα ο Θάνος Μωραΐτης φέρανε την Τριχωνίδα στην αυλή του Παύλου. Και η αυλή του Παύλου σήμερα φτάνει ως την πόρτα του Μαξίμου. Και όλοι γνωρίζεται ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι πίσω από τη βουλή. Και όταν τα πράγματα διαδραματίζονται από πίσω τότε γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα - να δω τον Παύλο Τριχωνιδιάρχη από την πίσω πόρτα και τι στον κόσμο.
Όσο για τα άλλα που αναφέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΠΑΡΟΝ περί της δήθεν «μειωμένης διάθεσης» του Σταμάτη «να εργαστεί», «τον απίστευτο αέρα σιγουριάς» του Παύλου «για την Κυριακή που έρχεται», και άλλα παρόμοια και φαιδρά ένα έχουμε να πούμε. Ωραίο το πιάτο αλλά «σούπα με κουραμπιέδες σιροπιασμένους και μπρόκολα» δεν τρώει αυτή η κοινωνία. Αυτές τις ώρες μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, είναι στην ύπαιθρο και μαζεύει τα υλικά για να σερβίρει την Κυριακή στο σύστημα που απέρχεται «ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: