9.11.10

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: «Η εκλογική διαδικασία στο Νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου συνεχίζεται.
Τα εκλογικά αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής απέδειξαν με αριθμούς ότι η τοπική μας κοινωνία αγνόησε το πρωθυπουργικό δίλημμα και έδωσε μια ισχυρή αρνητική απάντηση στον πολιτικό μονόδρομο του «μνημονίου» που υπέγραψε η Κυβέρνηση.
Το δημοψήφισμα έληξε. Την ερχόμενη Κυριακή το Νέο Αγρίνιο εκλέγει τον Δήμαρχό του.
Απευθύνω κάλεσμα κοινωνικής και πολιτικής συσπείρωσης, για να απαλλάξουμε την τοπική μας κοινωνία από ένα καθεστώς τριάντα έξι χρόνων, που χρησιμοποιώντας όλα του τα εκβιαστικά εργαλεία και τις υπόγειες πρακτικές του, εξάντλησε τα εκλογικά του όρια, αποδεικνύοντας ότι στην τοπική κοινωνία αποτελεί μειοψηφία.
Ταυτόχρονα καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό δημότη του Νέου Δήμου Αγρινίου, να προσέλθει στις κάλπες της Κυριακής και να δώσει ισχυρή πλειοψηφία στην ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, καταργώντας τα εκτροφεία μιας εξουσίας, που διαχειριζόμενη δημόσιο χρήμα, μικροπολιτικά και μεμονωμένα προσωπικά συμφέροντα ανασυγκροτεί κάθε φορά την εικόνα της.
Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει ο τόπος μας».

Με αυτή την δήλωση ο Δημήτρης Σταμάτης «ρίχνει» γέφυρα συνεργασίας των δυνάμεων εκείνων της τοπικής κοινωνίας, που απαιτούν την απαλλαγή του Αγρινίου από ένα καθεστώς, το οποίο για 36 χρόνια οικοδόμησε και διαχειρίστηκε σε τοπικό επίπεδο την διαπλοκή των συμφερόντων των λίγων στην πόλη του Αγρινίου.
Ο διαχειριστής αυτού του blog στην μέχρι προχθές εκλογική αναμέτρηση προσπάθησε να αναδείξει τις θέσεις και τις απόψεις των εκλογικά μικρότερων Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων, για τους λόγους που αναφέρουμε σε ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΗ ανάρτηση μας.
Από σήμερα η γραμμή μας είναι μία. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:
1ον Υπερασπίζεται αποκλειστικά και μόνο τα δομημένα συμφέροντα που την συγκροτούν.
2ον Συντηρεί και διαιωνίζει τις σχέσεις εξουσίας στο καιροσκοπικό πλαίσιο που ορίζει η φράση «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
3ον Διαχειρίζεται τις υποθέσεις της πόλης πάνω στη βάση του αξιώματος «Τα καλά και συμφέροντα».
4ον Διαπλέκεται και διαπλέκει.
5ον Αγνοεί και περιφρονεί τα Κινήματα των Πολιτών, που έχουν διαφορετικές θέσεις και απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: