22.11.10

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2011 σημειώνοντας ότι «Το Δ.Ν.Τ. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) και η Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), με μια λέξη η ΤΡΟΙΚΑ, ανέθεσε στους εν Ελλάδι κυβερνητικούς προσκόπους της να παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό της για την δική μας πατρίδα για το 2011.
Η κυβέρνηση της Τρόικας, του ΠΑΣΟΚ και της μειοψηφίας των Ελλήνων, αφού καθυστέρησε μερικές ημέρες για να ξεμπερδέψει με τις εκλογές του Καλλικράτη, αμέσως έπιασε δουλειά, παρουσιάζοντας για το 2011 έναν προϋπολογισμό καθ’ εικόνα και ομοίωση της επικρατούσας κατάστασης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ορθόδοξους χριστιανούς στην βασιλεία των ουρανών όποιος εγκαταλείπει τα εγκόσμια.
Δηλαδή έναν προϋπολογισμό τόσο του παραδείσου, όσο και της κολάσεως».
Και συνεχίζει: «Ο προϋπολογισμός της Τρόικας για το 2011 για την Ελλάδα είναι πράγματι: Α/ Παραδεισένιος
για: Τους εγχώριους και εξωχώριους τοκογλύφους. Τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους εργολάβους. Τους κλινικάρχες, τους φαρμακοεισαγωγείς και τους βιομηχάνους. Τους μεγαλοεκδότες και τους πολυμετόχους των πολυεθνικών, των ομίλων και των αλυσίδων. Τα διαχρονικά πιράνχας του κοινωνικού πλούτου και των εθνικών υποδομών.
Ταυτόχρονα όμως είναι κολαστήριο για: Όποιους έχουν μικρομάγαζο και περιμένουν καταναλωτή για να ζήσουν. Όποιους ζουν με τον μισθό τους ή την σύνταξή τους. Όποιους τύχει να αρρωστήσουν και χρειαστούν περίθαλψη και φάρμακο. Όποιους έχουν παιδί ή εγγόνι που πρέπει να πάει σχολείο. Όποιους τους αγγίζουν οι αυξήσεις στον Φ.Π.Α., στο ρεύμα, στο πετρέλαιο. Όποιους τους πονάει η συνάφεια. Όποιους δυσκολεύονται για την ασφαλιστική εισφορά. Όποιους δεν αδιαφορούν που με τον Καλλικράτη θα υποβαθμιστεί η υγεία και θα γίνουν μαγαζιά τα Νοσοκομεία όσα δεν κλείσουν, που θα κλείσουν σχολεία και θα γίνει η μόρφωση συναλλαγή, που θα γιγαντωθούν οι φόροι κ.α.
Ο προϋπολογισμός του 2011 στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους φέρνει φτώχια, χρεοκοπία, ανεργία.
Αλλά θέτει και το ερώτημα: τι θα κάνεις ;
Θα σκύψεις και θα υποταχθείς ή θα αντιδράσεις και θα αντισταθείς;»
Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. τονίζει καταλήγοντας ότι «Είναι βέβαιο πως κόβοντας μισθούς και συντάξεις, κλείνοντας μαγαζιά, αυξάνοντας τον Φ.Π.Α., μεγαλώνοντας την ανεργία, το κράτος δεν σώζεται. Θα χρεοκοπήσουμε και εμείς και η χώρα. Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Το μόνο μέλημά τους είναι να πλουτίσει κι άλλο η πλουτοκρατία.
Γι’ αυτό σε καλούμε: Γίνε μέλος τώρα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου (αν τυχόν δεν είσαι). Πάρε μέρος σε συσκέψεις . Ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν, ή όλοι μαζί, ή αλλιώς άλλος πρώτος άλλος δεύτερος θα αφανιστούμε.. Σε καλούμε να συναποφασίσουμε τι και πώς να πράξουμε για να διασωθούμε»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: