10.8.10

«ΧΙΛΙΟΙ ΚΩΛΟΙ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» - ΑΓΑΜΟΙΘΥΤΑΙ

Λίγοι μήνες μου μένουν ακόμα πριν “ξενυχιάσω” τα πενήντα και όπως είπε κάποια στιγμή ο σημερινός δήμαρχος της πόλης, μάλλον θα ανήκω σε κείνη την ομάδα των πολιτών, “που δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα”.
Το γιατί όμως συμβαίνει αυτό κανένας φορέας εξουσίας δεν θα μπορέσει ποτέ να το καταλάβει. Γιατί ΠΆΝΤΑ ανάμεσα σε αυτόν τον και σε μένα θα κυλάνε ποτάμια τεράστια, και γκρεμοί και νύχτες απέραντες και μέρες χιλιάδες. Ο «φορέας» αυτός ποτέ δεν θα καταφέρει να κάνει το όνειρο της ζωής του πραγματικότητα. Αυτή η ζέστη που ΘΑ βιώνει ο κάθε «φορέας εξουσίας», όταν κυκλοφοράει στην πόλη, δεν ΘΑ είναι σεβασμός και αγάπη. Θα είναι η ζέστη της υγρασίας των σαλιογόνων αδένων των πολιτών...
πάνω στο πρόσωπο του.
Σ’ αυτή την πόλη υπάρχουν άνθρωποι που τσακώνονται καθημερινά με τον δαίμονα της πόλης και κάθε μέρα συνειδητοποιούν. ότι αυτός ο δαίμονας δεν νικιέται με τίποτα.
Συντηρείται χρόνια τώρα με φτηνή και δημόσια δαιμονοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, μιας συμμετοχής που όλοι την αποζητούν όταν αυτή συναινεί στις επιδιώξεις τους και όλοι την απεύχονται όταν αυτή τους εναντιώνεται.
Το Αγρίνιο «διοικείται» σήμερα από ένα «komploto εξουσίας»,...
 από ένα «σύνδεσμο» μικρών συμφερόντων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των δημοτών της και τα οποία κάθε τέσσερα χρόνια επιλέγουν τον ιδανικό τους αυτόχειρα, για να του αναθέσουν το αξίωμα της διαχείρισης. Έναν αυτόχειρα που με την αυτοπυρπόληση του επιλέγεται να φωτίσει σαν χριστουγεννιάτικο λαμπιόνι το αποφλοιωμένο και μίζερο δέντρο της διεκπεραίωσης των συμφερόντων αυτού του «αυνδέσμου».
Το κακό με αυτόν τον αυτοπυρπολούμενο υποψήφιο αυτόχειρα, είναι πως αυτό το komploto τον έχει πείσει ότι «οφείλει να κοιτάει μπροστά».
«Το μέλλον σου ανήκει», του ψιθυρίζουν συνέχεια στ' αυτί.
Κι αυτός «φτιάχνεται» καπνίζοντας αρειμανίως τα παραισθησιογόνα τσιγάρα της διαχείρισης της καταστροφής του, χωρίς να νοιώθει το βάρος από το μπετόνι της βενζίνας που κουβαλάει στο χέρι του, για να το λουστεί.
Τον περίλαμπρο βωμό που αγωνίζεται να τελειώσει με τα λεφτά των προγραμμάτων από τα διάφορα leader plus, “Θησέα” και “ΣΑΤΑ” αγνοεί ότι θα τον εγκαινιάσει με την αυτοπυρπόληση σου.
Όσο για όλους εμάς που τα βάζουμε μετωπικά με αυτή τη θεσμοθετημένη ασέλγεια (να δω πότε θα αποφασίσουμε να ρίξουμε και γιαούρτια) ή που αντιλαμβανόμενοι την ανημπόρια μας αποσυρόμαστε στον προσωπικό μικρό κύκλο της ομορφιάς και της αξιοπρέπειας μας, μας αρκεί η επαναδιατύπωση ενός αξιώματος για να μην μας επιτραπεί να βάλουμε νερό στο κρασί μας.
«Τη ζωή δεν την θέλουμε μισή, αλλά ολόκληρη»… «κουφάλες νεκροθάφτες», που λέει κι ο ποιητής.

Τέλος επειδή είναι καλοκαιράκι και επειδή τα πράγματα είναι χαλαρά, ως σχόλιο στην ανάρτηση του ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΥ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ) στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων και το όνομα μου, αλλά και στα σχόλια που την συνοδεύουν, αφιερώνω το παρακάτω video clip με την ευχή μου για τα καλύτερα: ΑΓΑΜΟΙΘΥΤΑΙ...και καλή τύχη μάγκες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: