13.4.12

ΑNAΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ



Από κοινού στη μάχη των εκλογών

Σε μία κρίσιμη για τον εργαζόμενο λαό περίοδο, όπου σύσσωμες οι αντιδραστικές δυνάμεις των αστικών κομμάτων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών επιτίθενται με μανία στο βιοτικό επίπεδο, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με θυσίες και αγώνες…
Σε μια περίοδο που η χώρα υποδουλώνεται και ξεπουλιέται ο πλούτος της στους ιμπεριαλιστές- δανειστές για να πληρωθούν παλιά και νέα «χρέη» που δημιούργησε η ολόπλευρη εξάρτηση…
Την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός στη χώρα μας παλεύουν και αντιστέκονται, με μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις, η ντόπια ολιγαρχία, το ΔΝΤ και η ΕΕ, ενάντια στη βάρβαρη ωμότητα των δυνάμεων καταστολής, των εκβιασμών και της ιδεολογικής τρομοκρατίας…
Σε μία περίοδο που τα κόμματα της ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) -με πρόθυμους συμμάχους το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και όλα τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά αναχώματα- έχουν κάνει «αρετή» την αντιλαϊκή επίθεση και
«αξίωμα» το αλυσόδεμα με τα δεσμά της εξάρτησης…
Όταν η πολύχρονη κυριαρχία της ρεφορμιστικής και καιροσκοπικής πολιτικής εγκλωβίζει την Αριστερά στο παιχνίδι της κάλπης, στην αναζήτηση «εναλλακτικών προτάσεων» και κυβερνητικών «λύσεων» που υπονομεύουν την κλιμάκωση και το σωστό προσανατολισμό του λαϊκού αγώνα…
...Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί, να εκφρασθεί και να δυναμώσει μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία το ρεύμα της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης, η κατεύθυνση της ανειρήνευτης πάλης με την αστική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό.
Για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
Για να πάρει η εργατική τάξη την υπόθεση της ζωής της στα δικά της χέρια.
Για την ανασυγκρότηση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την αντιπαράθεση με το ρεφορμισμό και κάθε ρεύμα που αντιστρατεύεται την υπόθεση του κινήματος.
Για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να γίνει ο λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

Το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ), υπηρετώντας την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δράση ευρύτερων δυνάμεων, αποφάσισαν να δώσουν από κοινού τη μάχη των εκλογών στηρίζοντας το κοινό ψηφοδέλτιο των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.
Παρεμβαίνουμε στην εκλογική διαδικασία, χωρίς εκλογικές αυταπάτες.
Με στήριγμα τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά.
Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες του αστικού συστήματος.
·   Για να υπερασπίσουμε και να αναδείξουμε το μοναδικό δρόμο, αυτόν της αντίστασης και του αγώνα. Το μόνο δρόμο για την ανατροπή των αντιδραστικών συσχετισμών και της αντιλαϊκής πολιτικής.
·   Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
·   Για να αντιπαρατεθούμε στην αντι-αριστερή και αντι-κομμουνιστική υστερία όλων των δυνάμεων του συστήματος.
·   Για να εκφράσει ο λαός, και στις εκλογές, την οργή, την αγανάκτηση και τη διάθεσή του να παλέψει και να νικήσει.

Στη βάση αυτών των στόχων πάλης καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος να βαδίσουμε μαζί ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων λακέδων τους, απορρίπτοντας την πολιτική του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης.
Για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών και όλων των λαϊκών αγωνιστών.

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: