2.8.11

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Η ομάδα πρωτοβουλίας για την συγκρότηση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου εξέδωσε προχθές κάλεσμα με το οποίο καλεί τους πολίτες να συσπειρωθούν μαζί τους για να ανατρέψουν την βαρβαρότητα που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση με "συνενόχους" όλα τα κόμματα της ελληνικής βουλής.
Η Κίνηση μάλιστα διατηρεί ιστοσελίδα στην οποία καλεί όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν με ιδέες και απόψεις στην σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης, της οποίας η παρουσίαση έχει οριστεί για της 3 του Σεπτέμβρη.
Η διεύθυνση της Ιστοσελίδας είναι http://kapagriniou.blogspot.com/ 
Το e-mail στο οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενα τους με την ένδειξη "ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ" είναι kapagriniougroupsid@gmail.com.

Το ΚΑΛΕΣΜΑ αναφέρει:

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την εντολή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που ακόμα και ένα καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα σαν αυτό που ισχύει σήμερα της είχε προσδώσει,
Επειδή ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους και συντεταγμένους υποστηρικτές ξένων συμφερόντων
Επειδή το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα στελέχη του είναι ανίκανα....
να ανατρέψουν αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, που οδηγούν την χώρα στην πλήρη εξάρτηση της από τα πολυεθνικά ενεργειακά και τουριστικά κεφάλαια,
Επειδή η Νέα Δημοκρατία καιροφυλακτεί για να «κρατήσει» και εκείνη με τη σειρά της «το ζυγολόγιο του ξεπουλήματος της χώρας», διατυμπανίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι διαθέτει καλύτερους υπαλλήλους - υπηρέτες του κεφαλαίου,
Επειδή το σύνολο των αριστερών κομμάτων της χώρας, που η αστική δημοκρατία επιχορηγεί και συντηρεί ως άλλοθι, για τα ανομολόγητα εγκλήματα των διαχειριστών της εξουσίας σε βάρος του λαού, φαντάζουν και είναι ανίκανα να μας οδηγήσουν στην ευημερία με την υλοποίηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης, που δεν θα έχει ως ζητούμενο το κέρδος του κεφαλαίου αλλά το συλλογικό και ατομικό όφελος του κάθε πολίτη ξεχωριστά αλλά και της κοινωνίας των ανθρώπων συνολικά χωρίς την κατασπατάληση των φυσικών και ανθρωπίνων πόρων
Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής μας και τους καλούμε ανεξάρτητα από προηγούμενες πολιτικές επιλογές τους να παραβρεθούν στην Ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου («Κ»), που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί από την ομάδα πρωτοβουλίας, που συγκροτείτε για την οργάνωση αυτής της διαδικασίας αυτές και τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε με οργανωτικά συντονισμένες δράσεις και πολιτικά στοχευμένες διεκδικήσεις να δημιουργήσουμε μια κινηματική συλλογικότητα ανεξάρτητων και αποφασισμένων πολιτών να αντιμετωπίσουν τις διαφυγές ενός καθεστωτικού συστήματος εξουσίας, που εκμεταλλευόμενο τους εκλογικούς μηχανισμούς της αστικής Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να διολισθήσει και να παραδώσει τη χώρα στην Δικτατορία των Πιστωτών (ΔτΠ).
Πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι στόχος αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι να δράσει κόντρα στην κινηματική λογική των πλατειών, αλλά παράλληλα σ’ αυτή. Με αυτή την πρωτοβουλία μας δίνεται η δυνατότητα ενός πιο θαρραλέου βήματος προς την ουσιαστικότερη αυτοοργάνωσή μας.
Ήδη τέθηκε σε λειτουργία το blog της τοπικής ομάδας πρωτοβουλίας στην ηλ. διεύθυνση http://kapagriniou.blogspot.com/ μέσα από το οποίο καθένας που το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει με ιδέες, προτάσεις και απόψεις στην δημιουργία της ιδρυτικής διακήρυξης αλλά και του καταστατικού της κίνησης «Κ».
Οι καιροί απαιτούν να αντισταθούμε σ’ αυτή την καπιταλιστική παραφροσύνη του παγκόσμιου κεφαλαίου και του τραπεζικού συστήματος, που φροντίζοντας την ασύστολη κερδοφορία του, οδηγεί στην χρεοκοπία έθνη, λαούς και κοινωνίες.
Η παραφροσύνη αυτή έχει διπλό χαρακτήρα:
Από τη μια εμφανίζουν το διαρκές έγκλημα σαν στιγμιαίο, την διαρκή εξαθλίωση του ελληνικού λαού, σαν περιορισμένη «επιλεκτική χρεοκοπία».
Από την άλλη προσφέρουν στους εαυτούς τους «δάφνες που ήδη έχουν μαραθεί», παρουσιάζοντας την κακουργηματική και δόλια δράση τους, ως διάσωση του ελληνικού λαού.
Μην ξεγελιέστε από τα χαμόγελα και την αυτοϊκανοποίηση του ελληνοαμερικανού υπαλλήλου του trust των εταιρειών του Τρισέ, της Μέρκελ και του Σαρκοζί, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε την εργολαβία να σώσει τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες από τα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Αυτά είναι τα ορατά συναισθήματα των επινίκιων μιας βαρβαρότητας, που ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας επιλέχθηκε για να μας την επιβάλλει.
Αυτή την βαρβαρότητα πρέπει να την ανατρέψουμε.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: