12.1.11

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

Η «Λαική Συσπείρωση» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τις «δημαιρεσίες» τις 2ας Ιανουρίου 2011.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε τονίσει και προεκλογικά ότι ο «Καλλικράτης» στην τοπική διοίκηση έγινε για να αποτελέσει το εργαλείο για το πέρασμα της στρατηγικής του κεφαλαίου. Αυτό άλλωστε προβλέπεται στις διατάξεις ιδρυτικού νόμου και διατυπώνεται σε όλες τις εγκυκλίους που έχουν δοθεί όπως και από τις κυβερνητικές τοποθετήσεις. Μέσα από τα όργανα αυτά η κυβέρνηση επιδιώκει το επόμενο διάστημα να περάσουν...
οι εξής πολιτικές:
• Η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και ανταγωνιστικότητας.
• Η δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών και ο περιορισμός του δημόσιου τομέα.
• Η επιδίωξη για αύξηση των εσόδων του κράτους για να μειωθεί το έλλειμμα με μακροπρόθεσμη πολιτική στόχευση την αυτοτελή λειτουργία της τοπικής διοίκησης και των υπηρεσιών της.
• Η μείωση του κόστους εργασίας και η διεύρυνση της ευελιξίας στην εργασία.
• Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Δηλαδή, στην ουσία θέλουν η τοπική διοίκηση να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Σε αυτή την πολιτική επιδίωξη το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο, έχει την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ και την στήριξη των άλλων δυνάμεων.
Για την επίτευξη των στόχων τους χρησιμοποιούν και τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που αποκλείει την αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων με εμφανή πρόθεση όπου δεν μπορούν να αποκλειστούν, τουλάχιστον να περιοριστούν οι δυνάμεις που είναι αντίθετες στις αντιλαϊκές πολιτικές, που στέκουν σταθερά και αταλάντευτα από την πλευρά των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και όχι της ολιγαρχίας του πλούτου. Και αυτό εκφράζουν όσοι συμπορεύονται με την Λαϊκή Συσπείρωση, τα ψηφοδέλτια που στήριξε και το ΚΚΕ.
Επιβεβαίωση των προθέσεων τους κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο αποτέλεσε και η διαδικασία των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Γενάρη σε όλους τους δήμους του νομού με σκοπό την εκλογή των επιτροπών που λειτουργούν δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου.
Εκεί κατά αντιδεοντολογικό, αντιδημοκρατικό αλλά «νόμιμο» τρόπο και σύμφωνα με την εγκύκλιο 41 του Υπουργείου Εσωτερικών, απέκλεισαν τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης από την συμμετοχή τους σε όλες αυτές τις επιτροπές, είτε πλειοψηφία ήταν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευση της ΝΔ είτε το αντίθετο, σε αγαστή σύμπνοια, ομοθυμία και συνεργασία.
Για μας είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί σε μια εποχή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση κατά των λαϊκών στρωμάτων, οξύνεται η ταξική πάλη, οι αρωγοί αυτής της πολιτικής να μην θέλουν αντίπαλες φωνές στην διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της πολιτικής.\
Οι εργαζόμενοι όμως, και τα λαϊκά στρώματα γενικά θα πρέπει να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για το ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι είναι απέναντί τους, να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη και τούτη την ώρα του διωγμού των συμφερόντων τους να γίνουν μέτοχοι σε ένα πλατύ μέτωπο πάλης που θα έχει αντίπαλό του την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία, σε όλες τις εκφράσεις της, που την εκπορεύει. Να αναπτυχθεί λαϊκή δράση από τα κάτω κατά των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής, να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα για σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν αποκλείονται με τερτίπια από τη λαϊκή δράση και το αποδεικνύουν στην πράξη. Επίσης σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, και εκεί ακόμη που δεν έχουμε εκλεγμένο εκπρόσωπο, αυτό που ζητάμε στα δημοτικά συμβούλια το απαιτούμε και δημόσια για κάθε συνεδρίαση αυτών των επιτροπών να μας στέλνεται ειδοποίηση με πρόσκληση και ημερήσια διάταξη για να μπορούμε να συμμετέχουμε και να ενημερώνουμε για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις αυτών τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: