2.9.10

ΜΗ ΟΡΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ-Research


Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» φιλοξενεί από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στον αριθμό φύλλου της 370 και για τη ακρίβεια στη σελίδα 3 δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η Κάππα Research.
Από χθες Τρίτη 31 Αυγούστου 2010 ο Βασίλης Αντωνόπουλος σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» έχει αμφισβητήσει τη δημοσκόπηση αυτή και το αποτέλεσμά της, «όποιο κι αν είναι αυτό», και προσκάλεσε την εν λόγω εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει.
Παρά ταύτα η δημοσίευση πραγματοποιήθηκε, συμπαρασύροντας και άλλα μέσα ενημέρωσης στην αναδημοσίευση της δημοσκόπησης αυτής αλλά και την αναμετάδοση της από τα ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής.
Στον παραπάνω πίνακα, ο οποίος περιέχει τα επί τοις % ποσοστά των απαντήσεων στην ερώτηση «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;» αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Παύλος Μοσχολιός           38,9 %
Δημήτρης Σταμάτης         22,4 %
Βασίλης Νικάκης                9,7 %
Άλλος                                7,3 %
Δεν έχω αποφασίσει         13,4 %
ΔΓ/ΔΑ                             10,3 %
ΣΥΝΟΛΟ                      102,0 %

Το άθροισμα αυτών των ποσοστών με βάση τους νόμους της στατιστικής και των μαθηματικών θα έπρεπε να «δίνει» τον ακέραιο αριθμό 100.
Αντ’ αυτού το άθροισμα των παραπάνω συγκεκριμένων ποσοστών «δίνει» τον ακέραιο αριθμό 102, γεγονός που οδηγεί βάσιμα και εύλογα στη σκέψη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, έτσι όπως αυτά τουλάχιστον αποτυπώνονται στην ανωτέρω εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» δεν είναι ορθά και δεν αποτυπώνουν την αληθή δήλωση πρόθεσης των ερωτώμενων.
Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά μη ορθά αποτελέσματα.

Έπεται συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: