3.8.10

ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Λες και περίμενε το κλείσιμο όλων των εφημερίδων της πόλης του Αγρινίου και τη σίγαση όλων των ενημερωτικών εκπομπών του ραδιοφώνου η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, για να προχωρήσει στην έκδοση της ανακοίνωσης των 70 πρώτων ονομάτων, που έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω ανάρτηση. (Κάντε κλικ ΕΔΩ )
Ας δούμε όμως τα πρώτα συμπεράσματα...
που προκύπτουν απ’ αυτή.
Συμπέρασμα 1ο: Στη δεύτερη κιόλας παράγραφο της ανακοίνωσης το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν «πάει» σε «σφιχτή» και «κλειστή» πρόταση. Μέσα απ’ αυτή την επιλογή αναγνωρίζει πλαγίως, πλην σαφώς, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοεμβρίου και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτές θα διεξαχθούν, θα αποτελέσουν όχημα καταψήφισης των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης πράγμα, για το οποίο δεν επιθυμεί να απολογηθεί κεντρικά. Βέβαια «άλλο το τι μου γίνεσαι κι άλλο το τι μου κάνεις».
Συμπέρασμα 2ο: Η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα είναι η πρόταση της επιτροπής προς το Εθνικό Συμβούλιο, πράγμα που σημαίνει πως το θέμα ακόμα και αυτών των υποψηφιοτήτων που σήμερα ανακοινώνονται δεν «κλείνει» οριστικά. Αν μάλιστα κανείς λάβει υπ’ όψιν του και την φράση της ανακοίνωσης: «οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του Κανονισμού Δεοντολογίας και Διαφάνειας του Κινήματος», που σημαίνει ότι τα ονόματα που σήμερα ανακοινώνονται τελούν υπό την αίρεση και εξέταση των δύο παραπάνω κομματικών οργάνων, στα οποία το οποιοδήποτε μέλος ή φίλος καταθέσει ένσταση, αυτή θα εξετάζεται, τότε είναι σίγουρο ότι μερικοί υποψήφιοι που τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν σήμερα δεν θα νοιώθουν και μεγάλοι σιγουριά και τιμή.
Συμπέρασμα 3ο: Όσο και να γνωρίζεις, όσο και να έχεις θεωρητικά αποδεχθεί το γεγονός, όταν το βλέπεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου μια μελαγχολία την κάνει τη δουλειά της, θες δεν θες. Ο νόμος Αιτωλοακαρνανίας τέλος. Δυστυχώς για τους Μεσολογγίτες τέλος και η πρωτεύουσα του. Η Ιερή Πόλη παραμένει Ιερή, αλλά πρωτεύουσα δεν είναι. Δείτε την ανακοίνωση: «Δήμος Αγρινίου Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Βονίτσης Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Αμφιλοχίας Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Ξηρομέρου». Πάει το «Αιτωλοακαρνανίας». Το έφαγε ο «αρχιτέκτονας».
Βέβαια αυτό έχει και τα θετικά του. Επιτέλους οι δύο περιοχές του νομού η Αιτωλία και η Ακαρνανία – αν εξαιρέσει βέβαια το ιστορικό «μπέρδεμα» της πρωτεύσας του κοινού των Ακαρνάνων με την επέκεινα πλευρά του Αχελώου - θα αποκτήσουν το ιστορικό τους υπόβαθρο, που όλη την προηγούμενη περίοδο ομογενοποιήθηκε στην σύνθετη λέξη «Αιτωλοακαρνανία».
Συμπέρασμα 4ο: Η πρώτη ένσταση στην επιτροπή, κάτι μου λέει ότι θα είναι του νυν Δημάρχου Αστακού κ. Στάϊκου. Αυτός που δεν κινδυνεύει με κάτι παρόμοιο είναι σίγουρα ο κ. Κοιμήσης για τον οποίο δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Μένει να δούμε τις υπόλοιπες δύο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: