30.7.10

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΜΑΛΙΚ

Εμείς τα λέγαμε αυτά, αλλά τότε που τα λέγαμε ακουγόταν ως σενάρια. Τώρα αποτελούν ειδήσεις που μας έρχονται από τα πρακτορεία ειδήσεων και τις μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες.

«Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα»;

«Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό».

- Και μετά ήρθαν οι μέλισσες, γιέ μου. Ωραίες μέλισσες, παχιές σαν αγελάδες

«Κατά τη συνάντηση», λέει, «όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI».

- Ποιος σχεδιασμός; Ο ενεργειακός; Από πότε σε αυτή τη χώρα υπήρχε ενεργειακός σχεδιασμός;

Από τώρα είναι η απάντηση κι αν δεν μπορούμε να τον καταρτίσουμε μόνοι μας αυτόν τον σχεδιασμό, μπορούν οι...
 Αμερικάνοι. Τι στον κόρακα υπήκοοι είμαστε; Αν δεν ενδιαφερθούν αυτοί, ποιοι θα ενδιαφερθούν;

«Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ».

- Είδες ο Μάλικ!!!

Άραγε αυτός κύριος να είχε επισκεφθεί τον Γιλμάζ λίγο πριν εισπράξει από τον τότε Τούρκο πρωθυπουργό εκείνο το «όχι» που μας φανέρωσε μετά από χρόνια ο Σάββας Καλεντερίδης μεταφράζοντας το παρακάτω άρθρο της Γενί Σεφακ

«Στο πλαίσιο αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

- Με γεια μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: