29.7.10

«ΑΒΓΟΛΟΓΗΣΑΝ» ΧΘΕΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΤΑΤΟΣ «Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ... »

Εξ’ όσων πληροφορούμεθα χθες στο νομαρχιακό συμβούλιο σύσσωμη η αντιπολίτευση «αβγολόγησε» - λέξη ελληνικότατη εκ του αβγολογώ, που πάει να πει σ’ αυτή τη γλώσσα τη πεζή των χωριών και της υπαίθρου: Βάζω το μικρό δάχτυλο του χεριού στον πισινό της κότας, για να εξακριβώσω αν έχει αβγό. Το αν τώρα αποδείχθηκε το πλήρες του πισινού της όρνιθος δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σύμφωνα πάντως με τις μαρτυρίες των επιτοπίων της συνεδρίασης επαληθεύτηκε το ρηθέν υπό Ανωνύμου του Έλληνος «Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες».
Όπως όλοι γνωρίζουν όταν οι κότες έχουν γεννητούρια, κακαρίζουν για να διαλαλήσουν τη χαρά της δημιουργίας τους, για το καινούριο αυγό που κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο. Χαίρονται γιατί κατόρθωσαν να πιάσουν, το στόχο του ημερήσιου πρότζεκτ τους. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ντόρος (κακάρισμα), είναι ένδειξη δημιουργίας ενός σημαντικού γεγονότος (γέννηση αυγού). Εδώ όμως ο ποιητής μολογάει, πως: αντίθετα με τα παραπάνω, αλλού γίνεται ο ντόρος κι ο θόρυβος (κακάρισμα)...
 κι αλλού γίνεται το σημαντικό γεγονός (αυγό). Μία κλασσική περιπτώση που μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι όταν κάποιος κάνει ντόρο για επουσιώδη πράγματα, ενώ στα μουλωχτά κάνει τα ουσιώδη. Αλλού δηλαδή το όνειρο κι αλλού το θάμα. Κι επειδή στις μέρες μας το μοναδικό όνειρο που βλέπουμε όλοι είναι ο ένας και μοναδικός εφιάλτης του ΔΝΤ, το θάμα του μηδενικού χρέους της νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί σκέτο κακάρισμα. Δεν το λέμε εμείς. Το είπε χθες και ο Σκαρμούτσος και ο Σολτάτος. Ο τελευταίος μάλιστα το έστειλε σήμερα και με δελτίο τύπου.

«Η αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Νομάρχη», αναφέρει σ' αυτό ο κ. Σολτάτος, «έτσι που εκφράζεται στη λειτουργία του νομαρχιακού συμβουλίου σαν θεσμός προφανώς είναι εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου και συγκεκριμένα στο θέμα τροποποίησης του προγράμματος έργων και μελετών παρουσιάστηκε πρόγραμμα που καμία σχέση δεν είχε με το πρόγραμμα που είχε εγκρίνει πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου της 20ης Ιουλίου 2010.
Συγκεκριμένα τότε παρουσιάζονταν ένα χρέος ύψους 12 εκ. ευρώ περίπου και το οποίο ως δια μαγείας εξαφανίστηκε στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο. Άρα αυτό αποτελεί σαφή παραποίηση των στοιχείων που ένα όργανο του Ν.Σ. (όπως η νομαρχιακή επιτροπή υποδομών) είχε εγκρίνει με την πλειοψηφία των μελών της παράταξής του.
Η εκτίμηση της ΝΑΣ είναι ότι ως το τέλος του 2010 το χρέος θα ανέρχεται σε 17 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό έχει τονιστεί επανειλημμένως στις συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου.
Το χρέος αυτό θα προέρχεται από 13 εκ. ευρώ περίπου από υλοποίηση προγράμματος έργων και μελετών.
2 εκ ευρώ περίπου από αναθέσεις που έχει κάνει ο κ. Νομάρχης και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και 2 εκ. ευρώ περίπου υπόλοιπο από τις αναθέσεις της περιόδου του κ. Σταμάτη
Σε αυτό εάν προστεθούν πιθανά δικαστικά έξοδα για εκκρεμείς δίκες που είναι σε εξέλιξη το ποσό θα υπερβεί τα 17 εκ ευρώ.
Η ΝΑΣ προτίθεται να ζητήσει άμεσα κατάσταση εκκρεμών δικών και για ποιες από αιτίες η Ν.Α. έχει ζητήσει αναβολή και για ποιους λόγους».

Υ.Γ. Με γεια τα πίτουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: