2.6.10

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ Rachel Corrie ΠΑΕΙ ΓΑΖΑ

Η ιρλανδική κυβέρνηση ζητεί από το Ισραήλ να επιτρέψει στο πλοίο MV Rachel Corrie να ολοκληρώσει με ασφάλεια το ταξίδι του προς τη Γάζα.



Η ιρλανδική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να επιτρέψει σε ένα πλοίο που έχει μισθώσει μία ιρλανδική οργάνωση και που κατευθύνεται προς τη Γάζα να ολοκληρώσει τον πλου του, μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος κατά του διεθνούς στολίκου που μετέφερε βοήθεια στην παλαιστινιακή αυτή περιοχή.
"Βρίσκομαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση γι΄αυτό το θέμα, συμβουλεύοντας να υπάρξει απόλυτη αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πλοίο", δήλωσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν στο κοινοβούλιο.
Χθες, Τρίτη, ο Κόουεν είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ: "Αν συμβεί ο,τιδήποτε στους πολίτες μας, (το Ισραήλ) θα υποστεί τις πιο σοβαρές συνέπειες".
Ενώ και ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα: "Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει τον ασφαλή πλου του ιρλανδικού πλοίου MV Rachel Corrie".
"Είναι απαραίτητο να μην υπάρξουν άλλες συγκρούσεις, ούτε να χυθεί άλλο αίμα από μία καθαρά ανθρωπιστική αποστολή".
"Η κυβέρνηση θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες σε στενή επικοινωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με αυτό το θέμα", προειδοποίησε ο Μάρτιν.
Το πλοίο MV Rachel Corrie, το οποίο φέρει το όνομα της αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003, ανήκει στον "Στόλο της Ελευθερίας", αλλά η πολύ χαμηλή του ταχύτητα το άφησε πολύ πίσω από τα υπόλοιπα πλοία της αποστολής.
Κανονικά το Rachel Corrie θα έφτανε στη Γάζα σήμερα, όμως άλλαξε το πρόγραμμά του και θα φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη Νάιμ Μαλόνεϊ της οργάνωσης Free Gaza Ireland, παρακλάδι του κινήματος Free Gaza.
Το πλοίο "βρίσκεται στη Μεσόγειο και ταξιδεύει προς τη Γάζα.
Προσπαθούμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις ότι θα μπορέσουμε να καταπλεύσουμε με ασφάλεια", δήλωσε η Μαλόνεϊ στο γαλλικό πρακτορείο.
Το Rachel Corrie βρίσκεται "μεταξύ της Κρήτης και των ακτών της βόρειας Αφρικής", διευκρίνισε η Μαλόνεϊ, προσθέτοντας ότι όσοι το επιθυμούν μπορούν ακόμα να ανέβουν στο πλοίο και να παρουν μέρος στην αποστολή.
Η ακτιβίστρια δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό των ανθρώπων που επιβαίνουν στο πλοίο, που σύμφωνα με τον ιρλανδικό Τύπο είναι 15, μεταξύ αυτών και η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης 1976 Βορειο-Ιρλανδή Μέιρεντ Κόριγκαν-Μαγκουάιρ.

Πηγή: ΑΠΕ 02/06/10-16:26

Δεν υπάρχουν σχόλια: