15.5.10

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις».
Ο κος Κουρουμπλής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως το περιβάλλον, στο βωμό της απληστίας, της ασυδοσίας και της αχαλίνωτης αρπαγής του φυσικού πλούτου από τον άνθρωπο βρίσκεται σε μία κατάσταση τραγική και οι συνέπειες είναι επί θύραις. Ενδεικτική εξέλιξη αυτής της κατάστασης αποτελεί η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος.
Εν συνεχεία ο ίδιος τόνισε πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είναι ίσως το πιο σημαντικό από πλευράς αναπτυξιακής προσπάθειας που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, λέγοντας πως μια από τις κρυφές δυνατότητες της χώρας μας που πραγματικά μπορεί να παράγει πλούτο, είναι η «πράσινη» ενέργεια.
Ο κος Κουρουμπλής ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας, η οποία εάν αξιοποιηθεί οργανωμένα είναι βέβαιο ότι πραγματικά θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο της χώρας και θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάρτησή της σε εισαγόμενη ενέργεια, αφού η χώρα πληρώνει περίπου 13 δις ευρώ σε εισαγόμενο πετρέλαιο και 500 δις ευρώ για την εισαγωγή ρεύματος».
Σημαντική αναφορά έκανε ο βουλευτής και στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα τόνισε πως « θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των αγροτών, για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε το φαινόμενο της αστυφιλίας».
Για το εν λόγω θέμα, ο ίδιος ζήτησε α) η γη υψηλής παραγωγικότητας να χρησιμοποιηθεί από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, β) να δοθεί το 25% του συνολικού προγράμματος των φωτοβολταϊκών στον αγροτικό κόσμο, γ) να μπορούν στα φωτοβολταϊκά να επενδύουν οι συνεταιρισμοί αγροτών και δ) το ρεύμα που θα παράγουν να έχει οικιακή τιμή.
Αυτές οι κινήσεις, τόνισε ο ίδιος θα είναι σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις της πολιτείας, ώστε το σύνθημα και η θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για αναδιανομή του πλούτου να πάρει σάρκα και οστά, και να ανταποκριθεί πλήρως στις πραγματικές ανάγκες των συμπατριωτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: