15.5.10

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράσινο+Μπλε στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» την οποία συντονίζει για 15η χρονιά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργάνωσε στις 14 Μαΐου ημέρα Παρασκευή, συντονισμένο καθαρισμό των παραλιών Ψανής και Γρίμποβο,της πόλης της Ναυπάκτου σε συνεργασία με τον Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου.
Πάνω από 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί, φορείς, και εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν και δήλωσαν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές στην πόλη τους.
Μοιράστηκαν σακούλες, γάντια, καπελάκια και έγινε αναφορά στην ανάγκη προστασίας των ακτών και των θαλασσών μας από όλους μας.
Οι εθελοντές ξεκίνησαν στις 9.30 πμ, από τα δύο άκρα των παραλιών της Ψανής και του Γριμπόβου και κατέληξαν στην πλαζ της Ψανής έξω από το γραφικό λιμάνι της πόλης για ξεκούραση. Εκεί μοιράστηκαν αναψυκτικά, μια ευγενική προσφορά του καταστήματος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ναυπάκτου.
Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ναυπάκτου και παρακολούθησαν την προσπάθεια από επαγγελματίες δύτες της ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ, για καθαρισμό του πυθμένα του λιμανιού.
Τα βλέμματα όλων, αλλά ιδιαίτερα των μικρών μαθητών που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό, με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την πρωτόγνωρη για την Ναύπακτο δράση των δυτών, οι οποίοι ανέλκυσαν άχρηστα πράγματα από τον πυθμένα του λιμανιού . Μια συμβολική κίνηση για ευαισθητοποίηση.
Ο Δήμος Ναυπάκτου διαθέτοντας απορριμματοφόρα περισυνέλεξε τις σακούλες με τα σκουπίδια από τα σημεία όπου οι ομάδες εθελοντών συγκέντρωσαν.
Ο Λιμενικός σταθμός Ναυπάκτου με παρουσία προσωπικού διευκόλυνε το έργο των εθελοντών.
«Οι παραλίες της Ναυπάκτου «άστραψαν από καθαριότητα» . Μια δράση που εκτός από το πρακτικό μέρος , έχει και ένα άλλο πιο ουσιαστικό. Το της συμμετοχής όλων στα κοινά . Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και στο περιβάλλον που μας ανέχεται» δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε κος Τάσος Ξύδης.
Παρόντες στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και μαθητών της Ναυπάκτου ήταν και εκπρόσωποι του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: