18.3.10

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Η «ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ» ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;

Παρέμβαση της ΚΟΕ για το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται τη στιγμή της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει δεχτεί η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι τις τελευταίες δεκαετίες. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφασίζει σε αυτές τις συνθήκες να διοργανώσει το συνέδριο της στο υπερπολυτελές Athos Palace της Χαλκιδικής. Μακριά από τις εντάσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας, της αγωνίας αλλά και των αγώνων των εργαζομένων.
· Είναι πρόκληση το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνεται μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια και με λεφτά που έχουν δώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τη στιγμή που οι ίδιοι βλέπουν την εργασία τους, το εισόδημά τους, τα δικαιώματά τους να χάνονται.
· Είναι πρόκληση το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνεται χωρίς καμιά προετοιμασία και διαδικασία διαλόγου στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σωματεία, στη βάση.
· Είναι πρόκληση το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνεται ανάμεσα σε καταγγελίες για νοθείες, αποκλεισμούς, παζάρια χωρίς αρχές, νομιμοποίηση ανύπαρκτων ή και εργοδοτικών σωματείων. Δεν είναι δυνατόν να παρατηρούμε καθημερινά την ολοένα και πιο μειωμένη συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ να παρουσιάζονται (πλασματικά) αυξημένοι οι εργαζόμενοι που δήθεν εκπροσωπούνται.
· Είναι πρόκληση το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνεται σε ένα απρόσιτο μέρος, πίσω από κλειστές πόρτες, σε ένα φυλασσόμενο γυάλινο κάστρο, πίσω από τις πλάτες και πάνω στις πλάτες του κόσμου της εργασίας.
· Είναι πρόκληση, ειδικά σήμερα, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ να είναι απόντες οι εργαζόμενοι αλλά παρόντες, ως επίσημοι ομιλητές, ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί που οργανώνουν και καθημερινά υποστηρίζουν την αντεργατική επίθεση.
Καλούμε την συγκεκριμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει (και που ειδικά τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο):
Ø Με την ανοιχτή υποστήριξη από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ø Με την πρωτοφανή επίθεσή της στους νέους εργαζόμενους των stage.
Ø Με την απουσία της από κάθε αγώνα και χώρο δουλειάς όλη την τελευταία περίοδο.
Ø Με την προσπάθειά της να μην διεξαχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις μετά την ανοιχτή επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και μετά την εξαγγελία του πακέτου μέτρων της 3ης Μάρτη, η αρχική της πρόταση – που κάμφθηκε κάτω από την πίεση συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων - ήταν η μη διεξαγωγή γενικής απεργίας μέχρι το συνέδριο.
Ø Με την αναπαραγωγή της προβοκάτσιας του Άδωνη Γεωργιάδη και του Χρήστου Παπουτσή και τη στοχοποίηση της ΚΟΕ για το επεισόδιο στο συλλαλητήριο της 5ης Μάρτη που θύμισε τις πιο μαύρες σελίδες του μετεμφυλιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ø Με τη στάση της στην πορεία της 11ης Μάρτη που είχε ως αποτέλεσμα να καταγγέλλεται από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το χτύπημα της διαδήλωσης.
Ø Με την επιμονή της για τη διεξαγωγή του συνεδρίου μακριά από τους εργαζόμενους.
Προτείνουμε έστω και την τελευταία στιγμή:
1. Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε μεγάλο χώρο στην Αθήνα και να είναι ανοιχτό σε κάθε εργαζόμενο.
2. Να δοθεί ο λόγος σε όλους τους αγωνιζόμενους χώρους και κλάδους, τους απεργούς, τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων, σε όλους τους έντιμους συνδικαλιστές οποιασδήποτε παράταξης, στους νέους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στους μετανάστες, τους ευέλικτα εργαζόμενους, τους χιλιάδες απολυμένους, τους άνεργους.
3. Το συνέδριο να μετατραπεί σε βήμα διαλόγου και συντονισμού των αγώνων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και το πρόγραμμα σταθερότητας.16/3/2010ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΟΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: