22.3.10

«ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεσολόγγι η εκδήλωση «Ελεύθεροι πολιορκημένοι Μεσολόγγι 1824 – Γάζα 2010» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο της πόλης,
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό ντοκιμαντέρ που παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε το σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας πριν από 41 χρόνια.
Όπως ανέφερε ο συντονιστής της τότε προσπάθειας Βαγγέλης Πισσίας η πρωτοβουλία «Ελεύθερη Γάζα» αποφάσισε να επιχειρήσει και πάλι εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό.
Για τον λόγο αυτό συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (http://www.shiptogaza.gr/ ) έτσι ώστε στο τέλος του Απρίλη του 2010 να υπάρξει μια καινούργια αποστολή, η οποία θα αποτελείται από 10 σκάφη με πολυεθνικό πλήρωμα και θα πλεύσει πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου ξεκίνησε οικονομική καμπάνια. Δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο, θα έχει συμμετοχικό και μεριδιακό χαρακτήρα, προορίζεται δε να αποδοθεί στον παλαιστινιακό λαό μετά το τέλος των πρώτων αποστολών, με τρόπο κοινά αποδεκτό και νομικά έγκυρο, για να εξυπηρετήσει τις πρώτες ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Παλαιστίνης, από το λιμάνι της Λωρίδας της Γάζας προς τον υπόλοιπο κόσμο.
«Το ταξίδι στη Γάζα», είπε ο κ. Πίσσιας, «θα τελειώσει όταν θ’ ανοίξουν τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας. Ως τότε εμείς θα ταξιδεύουμε. Ως τότε εμείς θα κάνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ό,τι μπορούμε, για να φτάσει η Μεσόγειος ν’ ανοίξει ως θάλασσα, κι αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί εκεί να πάψει να υπάρχει.»
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος να θυμίσουμε είναι πρόεδρος της επιτροπής για την συγκέντρωση της βοήθειας του Αιτωλοακαρνανικού λαού για τον Παλαιστινιακό λαό, η οποία ανέρχεται στο ύψος των 130.000 ευρώ και αφορά στο σύνολο της ιατροφαρμακευτικό υλικό, και τρόφιμα, τα οποία όμως μέχρι σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες της Νομαρχίας, χωρίς ακόμα να έχει φτάσει στον προορισμό του.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Το υλικό αυτό να παραδοθεί στα μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και μάλιστα να συνοδευτεί από εθελοντές Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: