13.1.11

ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΑΙΝΩ

Σήμερα και μετά την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ξαναθυμήθηκα όλη αυτή την ιστορία με τον «αποκλεισμό» του κ. Νικάκη από τις επιτροπές, «για την οποία ευθύνεται η μείζονα μειοψηφία», όπως υποστήριξαν κάποιοι δημοσιογράφοι της πόλης, που ζουν και περιφέρονται πέριξ του Δημαρχείου της πόλης και που και αυτοί, όπως άλλωστε και εγώ, είμαστε γνωστοί για τον πρότερο έντιμο, αλλά προ παντός, για τον άτιμο βίο μας (και δυστυχώς μαζί μας κι άλλοι πολύ σ΄αυτή την πόλη).
Αφού λοιπόν όλοι μας - τίμιοι και άτιμοι - νομιμοποιούμαστε στην άποψη, διαβάστε,
αν θέλετε, και την δική μου και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Πριν μερικές μέρες η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου, το οποίο όσοι δεν το έχετε δει μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
Η δουλειά των εφημερίδων των blog και των δημοσιογράφων είναι μία: Όταν μια παράταξη, σύλλογος ή φορέας εκδίδει ένα δελτίο τύπου, να το αξιολογεί και να το δημοσιοποιεί ανάλογα με την εκτιμώμενη αξία του συνοπτικά, περιληπτικά ή ολόκληρο. Έχει επίσης το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφος ή δημοσιολόγος – σαν μορφωμένος άνθρωπος που είναι – να προχωράει και στη δημοσιοποίηση των σκέψεων, καθώς και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, για όσα αυτό υπονοεί ή καταδεικνύει.
Μέχρι εδώ μεμπτό ουδέν.

Το δελτίο λοιπόν που εξέδωσε η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ το διαβάσατε.
Διαβάστε τώρα ΕΔΩ  μία ανάρτηση που έρχεται να «αναδείξει» και να «φωτίσει» - λες και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει - τα όσα το συγκεκριμένο δελτίο τύπου δημοσιοποίησε και επιτρέψτε μου τη διαφωνία στα όσα αναφέρει ο συντάκτης του.
1ον) Κανένας Κώδικας και κανένας νόμος δεν δικαιώνει κανέναν. Το δικαστήριο δικαιώνει ή αθωώνει. Το δικαστήριο, το ακροατήριο, το Συμβούλιο, η κοινωνία… Αυτά δικαιώνουν. Ο Κώδικας και οι νόμοι είναι εργαλεία απονομής αυτής της δικαίωσης.
2ον) Όταν μπαίνει κάποιος στον κόπο να δημοσιεύσει αυτό που θα του πει ο οποιοσδήποτε, καλό είναι να το ψάξει λίγο, ειδικά τα γράμματα που υπογραμμίζει. Ακόμα περισσότερο δε να σκεφτεί λίγο παραπάνω και παρά κάτω, αν θέλει φυσικά να είναι αντικειμενικός.
Ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ  για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε και προσέξτε και την ημερομηνία της ανάρτησης.
3ον) Εκεί όμως που θέλω να σταθούμε περισσότερο, είναι στην τελευταία παράγραφο. Γράφει λοιπόν ο γνωστός συντάκτης. «Την ίδια στιγμή και με αφορμή το άλλο ζήτημα που προέκυψε με τον αποκλεισμό της παράταξης του Βασίλη Νικάκη από τις Επιτροπές του δήμου, οι αιτιολογήσεις της "Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας", που με δική της απόφαση συντελέστηκε ο αποκλεισμός, δεν φαίνεται να πείθουν και τόσο».
Πειθόμετρο βέβαια απ’ όσα γνωρίζουμε δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Παρά το παραπάνω συμπέρασμα σε επόμενη ανάρτηση της ίδιας μέρας, ο ίδιος συντάκτης στο ίδιο blog έρχεται να δικαιώσει πλήρως - τουλάχιστον ως προς την επιθυμία του ή την διαλεκτική του - την «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».
Δείτε ΕΔΩ
Γράφει λοιπόν στο τέλος της τέταρτης παραγράφου: «Έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόταση της πλειοψηφίας, θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη και συμβούλων της αντιπολίτευσης. Τα 2/3 πάντως του σώματος μπορεί να καλυφθούν και με την ψήφο των παρατάξεων Μοσχολιού και Νικάκη (30 ψήφοι συνολικά), χωρίς να απαιτείται η θετική ψήφος της παράταξης Σταμάτη».
Αυτά γράφει και μάλιστα υπονοώντας επιλογές πολιτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αν φυσικά δεν προσβάλουν τις παρατάξεις στις οποίες αναφέρονται.
Νομιμοποιείται άραγε, μετά από αυτό και πέραν όλων των άλλων που υπονοούμε, η «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», εάν συμβεί κάτι τέτοιο, να βγει και να καταγγείλει τον αποκλεισμό της, από την εκλογή του Συνηγόρου του Δημότη;
Να έρθουμε όμως και στα σημερινά, για να δείτε πως μόνο ότι έχει ο καθένας στο μυαλό του καταλαβαίνει.
Δείτε ΕΔΩ  την σημερινή ανάρτηση του ιδίου συντάκτη, που αφορά στην ανακοίνωση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Γράφει λοιπόν στο εισαγωγικό ο συντάκτης: «...Η πλέον κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή του Αγρινίου, όπου παρά το 13% της παράταξης Νικάκη, η παράταξη του Δημήτρη Σταμάτη, έκρινε σκόπιμο να μην υποστηρίξει την εκλογή εκπροσώπου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Επιτροπές του δήμου Αγρινίου. Η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αναφέρει χαρακτηριστικά: (Ακολουθεί η δημοσίευση της ανακοίνωσης)»
Ένα είναι σίγουρο, ότι «χαρακτηριστικά» αυτό που υποστηρίζει ο συντάκτης δεν το αναφέρει πουθενά η ανακοίνωση.
Άλλα αναφέρει.Κι αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση είναι πολιτικές θέσεις και απόψεις και όχι διαχείρηση Πολιτικής Κατινιάς.

Να ‘ρθουμε τώρα στο άλλο blog (Δείτε ΕΔΩ). Η λογική αυτής της διαχείρισης της είδησης, αν και δεν χαρακτηρίζει το συντάκτη του blog, είναι αυτό που αποκαλέσαμε προηγουμένως Πολιτική Κατινιά.

Για δείτε το λίγο.

Έχει βάλει η μαμά τα χέρια στη μέση και ρωτάει:

- Τίνος ιδέα είναι τώρα αυτό;
- ……………………………..
- Αμ δεν είναι έτσι! Πάνω - κάτω είν΄αλλιώς!
- ……………………………..
- Σε παίρνουν στο λαιμό τους και συ δε ξέρεις τι σου γίνεται!
- ……………………………..
- Να μην το μάθει ο πατέρας σου.
Αυτά ως προς αυτά.

Και μιας και φτάσαμε στο τέλος να διευκρινίσω ότι σε σχόλια και κρίσεις επί της ανακοίνωσης της "Λαικής Συσπείρωσης", την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, δεν μπαίνω, γιατί αυτή αναφέρει τις θέσεις και τις πολιτικές της συγκεκριμένης παράταξης ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται η πεφωτισμένη διανόηση μου, για να την κατανοήσει το πόπολο, που δεν καταλαβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: