22.1.11

ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την περασμένη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ένα κλιμάκιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου επισκέφθηκε το υπό ανέγερση νέο Νοσοκομείο Αγρινίου και διαπίστωσε ότι οι ρυθμοί με τους οποίους συνεχίζονται οι εργασίες είναι αρκετά καλοί. Τώρα πως οι ρυθμοί αυτοί είναι αρκετά καλοί, αλλά το νοσοκομείο δεν έχει τελειώσει ακόμα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, το οποίο όσο και να μας αφορά, αφού σ’ αυτό το τελετουργικό βρισκόμαστε και όχι σε άλλο, αυτό και θα ακούσουμε. Άλλωστε τα ευαγγέλια στις μέρες μας πάνε κι έρχονται, αλλά οι καλές ειδήσεις καθυστερούν.
¨Όλα αυτά όμως είναι ρόλοι που έχουν παιχτεί και ξαναπαιχτεί χιλιάδες φορές, χωρίς όμως να καταφέρουν να βάλουν σε λειτουργία τις απαραίτητες εκείνες δομές του συστήματος που θα παρέχουν στην τοπική κοινωνία όχι ένα ακόμα καινούργιο κτίριο που για να ολοκληρωθεί μάλλον θα πρέπει να υπάρξει ανθρωποθυσία, όπως στο γεφύρι της Άρτας, αλλά σύγχρονες και βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας.
Αυτό, σύμφωνα με το ευαγγέλιο (Ποιο ευαγγέλιο; Μη λέμε κι ότι θέλουμε) ενός άλλου παπά από τον προηγούμενο θα αργήσει πάρα μα πάρα πολύ αφού ο9 οργανισμός του Νοσοκομείου είναι σίγουρο ότι ακόμα δεν βρίσκεται ούτε καν στα σπάργανα.
Εν πάση περιπτώσει όσοι δεν βαριέστε ρίξτε μια ματιά στην έκθεση που έγραψε το Σωματείο του Νοσοκομείου για το πόσο ωραία πέρασε στη συγκεκριμένη εκδρομή.
«Σας ενημερώνουμε ότι κλιμάκιο του Σ.Ε.Ν.Α. επισκεφθήκαμε
το και διαπιστώσαμε την πορεία των εργασιών που συνεχίζονται με αρκετά καλούς ρυθμούς.
Είχαμε μια πολύ κατατοπιστική ξενάγηση στους χώρους του Νοσοκομείου και μια ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον επιβλέποντα μηχανικό και τον εργοταξιάρχη του έργου, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Ένα έργο που όταν με το καλό ολοκληρωθεί και μεταφερθούμε, θα δώσει νέα δυναμική στον τόπο και φυσικά πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας.
Διαπιστώσαμε όμως, ότι παρά την καλή πορεία των εργασιών, ο 4ος όροφος είναι ακόμα σχεδόν γιαπί. Επισημαίνουμε εδώ ότι τα χρήματα από τα ¨απρόβλεπτα¨ του αρχικού συνολικού προϋπολογισμού, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.
Χρειάζεται όμως πολιτική βούληση και πίεση προς το Υπουργείο από όλους τους φορείς του Νομού για την ολοκλήρωση και του 4ου ορόφου ώστε να ολοκληρωθεί το έργο έγκαιρα και για πάντα.
Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε την ανάγκη να ξεκινήσει να υλοποιείται η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και φυσικά η ολοκλήρωση του νέου Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου. Αυτό πρακτικά σημαίνει στελέχωση με ικανό αριθμό Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, για να προσφέρονται οι υπηρεσίες υγείας έτσι όπως αξίζουν στους πολίτες του Αγρινίου αλλά και όλου του Νομού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Σ.Ε.Ν.Α
Ευάγγελος Μαχαλιώτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: