28.1.13

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΟΥΡΙΔΗ ΣΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ


ΠΑΡΚΟ: Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ
του Δημήτρη Λυμπουρίδη
Ως ένας εκ των κυριοτέρων συντελεστών της προσφυγής των 23 Αγρινιωτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της σχεδιαζόμενης «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ» του Πάρκου Αγρινίου, νοιώθω πως πρέπει να απαντήσω σε μερικά από αυτά τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, για να μην κουράσω. Επί της ουσίας της προσφυγής θα επανέλθω εν καιρώ.
1. Την ανάγκη πραγματικής ανάπλασης του Πάρκου Αγρινίου την έχουν επισημάνει μαζί μας χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας από 25ετίας. Αποτελούσε πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αγρινιωτών προς τους Δημάρχους που διοίκησαν τον Δήμο την περίοδο αυτή. Ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος παραδέχτηκε την (εγκληματική και εσκεμμένη) εγκατάλειψη του Πάρκου, συμπεριλαμβάνοντας και την δική του εξαετία.
2. Αναμφισβήτητα η ανάπλαση του Πάρκου είναι ένα...

24.1.13

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

STOP ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
23 μέλη της «Κίνησης»
με αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013 η προσωρινή Διαταγή της Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απαγορεύεται η οποιαδήποτε εργασία στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου.
Στο ΣτΕ κατέφυγαν 23 μέλη της «Κίνησης Πολιτών για τη διάσωση του πάρκου Αγρινίου», αφού η ίδια είχε κοινωνική συγκρότηση και όχι νομική, Ο τρόπος αυτός επιλέχθηκε από την «Κίνηση» για τον λόγο ότι η μη νομική συγκρότηση της δεν της επέτρεπε τη συλλογική προσφυγή.
Τα συγκεκριμένα μέλη τυπικά, καθώς και το σύνολο των μελών της ουσιαστικά κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση αναστολής, ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα κατά της προτεινόμενης ανάπλασης, όπως άλλωστε είχε αποφασισθεί και εξαγγελθεί, δρομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα και το οριστικό «πάγωμα» τους, μέχρι την οριστική εκδίκαση που πιθανολογείτε ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το βράδυ της ίδιας μέρας της κοινοποίησης της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ στο Δήμο Αγρινίου, η είδηση αναρτήθηκε, άνευ συντακτικής επωνυμίας, στο Agrinio News (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  και Agrinio Press (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Οι αναρτήσεις αυτές δεν επικοινωνούσαν απλά την είδηση ,αλλά εμπεριείχαν κυρίως κρίσεις, δεοντολογικά απαράδεκτες...